Agenda

Datum Beschrijving
Maandag, 03 April 2023

Zorgconcert Hambos

Op maandag 3 april verzorgt KKM St. Lambertus om 14.00 uur een mini-concert in het Personeelsrestaurant van de Hambos. Als toehoorders zitten de deelnemers van de dagopvang met hun vrijwilligers in de zaal die dan hun Paaslunch genuttigd hebben. KKM St. Lambertus zal een mooie muzikale afsluiting verzorgen van hun gezellig samenzijn.

Hambos

Zondag, 09 April 2023

Paasmis

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus heeft een sterke verbondenheid met zijn patroonheilige Lambertus en daarmee ook met de Lambertuskerk. Om deze verbondenheid in het jubileumjaar prominent bijzondere aandacht te geven zal het koor de feestelijke hoogmis van Pasen opluisteren in de Lambertuskerk. We zingen dan de Messe zu ehren des HL. Leodegar van J.B. Hilber, vierstemmig in het Latijn. Behalve door het kerkorgel tevens begeleiding door trompetist Henk Haan. 

Locatie: Lambertuskerk Kerkrade-Centrum

Aanvang: 11:00

Entree: gratis

Lambertuskerk

Zondag, 23 April 2023

Heilige mis in St. Paulus kathedraal in Luik

Als onderdeel van ons uitstapje naar Luik op zondag 23 april gaat ons koor de Eucharistieviering opluisteren in de St. Paulus kathedraal in Luik. De reden voor dit bezoek zit hem in de relikwieën van St. Lambertus die zich in een prachtige sarcofaag in deze kathedraal bevinden. We zullen dan ook bij wijze van eerbetoon aan onze patroonheilige aansluitend aan de mis een krans neerleggen bij zijn sarcofaag.

Aanvang: 14.30

Plaats: St. Paulus kathedraal, Place de la Cathédrale, Liège, België

Entree: Gratis

Poster Luik in Frans

Donderdag, 27 April 2023

Zingen in Centrum Kerkrade

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus staat middenin de Kerkraadse gemeenschap en wil dat ook weten! Tijdens Koningsdag op 27 april 2023 zal KKM op diverse plaatsen in het centrum miniconcerten ten gehore brengen en in het algemeen sfeerverhogend bezig zijn. U treft ons vanaf 14.00 uur aan in de Wieëtsjaf en bij goed weer rond 14.50 uur op de Markt of in café A jenne Sjlagboom. We sluiten onze middag af met een optreden op het podium van de Rode Loper, aan het einde van de 2e modeshow, rond 15.45 uur.  U bent van harte uitgenodigd om naar het centrum van Kerkrade te komen, de lokale detailhandel en horeca te steunen én te genieten van de zang van de 150-jarige KKM St. Lambertus.

Locatie: Café's Markt Kerkrade en hinger herjods ruk in het Winkelcentrum van Kerkrade

Tijdstip: Vanaf 14:00 uur

KKM Buiten   25pct

Donderdag, 04 Mei 2023

Dodenherdenking

Traditiegetrouw geeft KKM St. Lambertus acte de présence tijdens de stille tocht van de Dodenherdenking. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst vóór de Vredeskapel in de Hoofdstraat zullen de zangers een drietal passende liederen aanheffen.  

De stille tocht gaat van start bij de Lambertuskerk om 19.30, aankomst bij de Vredeskapel rond 19.50 uur. 

Zaterdag, 24 Juni 2023

Revue Ins Jans Angesj

Met het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus & Jack Vinders

In 2023 bestaat het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus maar liefst 150 jaar. Dit prachtige koor heeft deze waarachtig mooie mijlpaal bereikt dankzij vele tot de verbeelding sprekende concerten en optredens. In het jubileumconcert ontmoet d’r Lambeëtes va Kirchroa, Kerkraads meest bekende multi-talent Jack Vinders, bekend en geroemd als cabaretier, columnist, liedjesschrijver, acteur, presentator en zanger. Breng die twee samen in een revue-achtige voorstelling gespeeld in de Wieëtsjaf. Voeg daarbij een selectie aan Kerkraadse talenten zoals Floor Bosman; Enzo, Emma en Sophie Kok; Showkoor Nouveau Visage; Miep Muller; de BOYZ van CantaYoung; Danny Pouwels, enz.

En ‘t wordt INS JANS ANGESJ en een prachtige avond!

Kaartverkoop aan de kassa van het Parkstad Limburg Theater (PLT) in Kerkrade en Heerlen. Of via de website www.plt.nl

Locatie: Parkstad Limburg Theater Kerkrade

Aanvang: 20:00 uur.

Entreé: € 25 - 35,- afhankelijk van de rang

Ga voor kaartjes direct naar: Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus & Jack Vinders - Ins jans angesj - Parkstad Limburg Theaters (plt.nl)

KKM Ins Jans Angesj

Zondag, 02 Juli 2023

Zorgcentrum Concert Firenschat

Als dank voor het feit dat de Kerkraadse gemeenschap het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus altijd ondersteund heeft, zal zij hiervoor 'dankjewel'zeggen door enkele gratis concerten te geven, onder andere in enkele zorgcentra in de regio.
De bewoners, hun familie en het personeel van Wijkzorgcentrum Firenschat in de wijk Terwinselen waarderen een optreden van ons koor zeer. Wij zullen hen een leuke muzikale middag bezorgen..

Locatie: Restaurant Meander Wijkzorgcentrum Firenschat, Schaesbergerstraat 25, Kerkrade 

Tijdstip: 14:30 - 15:30

Entreé: gratis 

Wijkzorgcentrum Firenschat

 

Zaterdag, 19 Augustus 2023

Open lucht concert met Guido's European Pop Orchestra

Samen met het Parkstad Limburg Projectkoor zal KKM St. Lambertus deelnemen aan het jaarlijks terugkerend openluchtevenement van Maestro Guido Dieteren en zijn European Pop Orchestra op de Markt in Kerkrade. Kaarten voor dit mooie evenement kunt u verkrijgen via de website van Guido. een beperkt aantal premium-kaarten kunt u bestellen bij het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus via onderstaande link. 

Aanvang: 20:00 uur

Entreé: Vanaf € 45,- . € 79,50 voor een premium zitplaats

U kunt deze kaarten bestellen via KKM St. Lambertus door op onderstaande link te klikken:
 
 

Guido Dieteren op de Markt met tekst

Zondag, 24 September 2023

Zorgcentrum Concert Mondriaan

KKM St. Lambertus zal een doorsnee van haar wereldlijk repertoire ten gehore brengen voor de bewoners, hun familie en personeel van het Psychogeriatrisch Centrum Weijerode, onderdeel van Mondriaan in Heerlen.
Op deze wijze biedt het koor een muzikaal verzetje voor de bewoners dat in het algemeen erg gewaardeerd wordt.

Locatie: in het restaurant van Psychogeriatrisch Centrum Weijerode, Kloosterkensweg 10, Heerlen.

Aanvang: 11.00 - 12.00 uur.

Entreé: gratis

Weijerode gebouw

 

Zaterdag, 18 November 2023

Concert Messa Di Gloria

 

KKM St. Lambertus heeft altijd een connectie gehad met de Lambertuskerk en de parochie. Het koor heeft voornamelijk een wereldlijk programma maar vindt toch regelmatig de muzikale geestelijke weg. Vandaar dat er is nagedacht over een groot kerkelijk concert. Hierbij is de aandacht gegaan naar een vrijwel onbekende maar zeer mooie concertante mis, de ‘Messa di Gloria’ van Pietro Mascagni. Deze componist is ook bekend van de opera ‘Cavalerie Rusticana’. De concertdatum is 18 november 2023 in de H. Lambertuskerk te Kerkrade. Het zal uitgevoerd worden met een regionaal orkest, een regionaal vrouwenkoor en twee Limburgse solisten, de bariton Vincent Kusters en tenor Pascal Pittie. Wij verwelkomen u graag voor dit indrukwekkende concert!

Locatie: Lambertuskerk Kerkrade

Aanvang: 20:00 uur

Entreé: € 20,-.

Kaartjes zullen binnenkort via KKM St. Lambertus verkrijgbaar zijn.

Messa di Gloria   promo