Wim Schepers dirigentHet Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus bestaat uit ongeveer 50 zingende leden onder de bezielende leiding van dirigent Wim Schepers.

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus werd, toentertijd onder de naam "Societé St. Lambert Kerkrade", op 10 oktober 1873 opgericht te Kerkrade. De doelstelling van de vereniging was, én is, het beoefenen van de zangkunst en het aankweken en behouden van een vriendschapsband onder de leden. Deze doelstelling heeft de vereniging door vele jaren heen groot gemaakt op muzikaal gebied.

Mede door het nastreven van de vereningingsdoelstelling verwierf de vereniging het predikaat "Koninklijk" op 23 juli 1949.

Van meet af aan was het KKM St. Lambertus een wereldlijk koor dat de religieuze werken echter niet schuwde. In de loop van de jaren bouwde KKM St. Lambertus een internationale reputatie op gebaseerd op vele aansprekende concerten. Het koor betrad in zijn bestaan belangrijke Europese concertpodia, onder leiding van bekende dirigenten en met medewerking van orkesten van naam.

Het koor biedt:

  • Professionele uitvoeringen en concerten
  • een uitstekende koorscholing
  • heel veel muzikaliteit
  • een uitdagende vrijetijdsbesteding
  • vriendschap en kameraadschap

Het koor repeteert elke vrijdagavond van 20.00-22.15 uur in Café Dé Wieëtsjaf aan de markt in Kerkrade Centrum. Geïnteresseerd? Kom vrijblijvend eens langs en maak kennis met een club van fantastische zangers met ambitie en gezelligheid!

U kunt niet zingen? Of U bent toevallig niet van het mannelijk geslacht? Dan is wellicht de actieve en bijna 100 leden tellende commissie van Bijstand iets voor U!

Secretariaatsadres KKM St. Lambertus:

KKM St. Lambertus
Markt 3E
6461 EB Kerkrade
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.