Het is gebruikelijk om tijdens het jaarlijkse Patroonsfeest van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus de jubilarissen van dat koorjaar te huldigen. Dit jaar hadden we maar één jubilaris... maar wat voor één! Bariton Werner Urlings is maar liefst al 65 jaar lid van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus. Een zeer bijzondere prestatie die ook zijn innige band met het koor weerspiegelt. Voorzitter Wim de Groot zette hem dan ook uitgebreid in het zonnetje. Om deze speciale gelegenheid te memoreren is er een prachtige fotocollage gemaakt van Werner door de jaren heen in het koor. Werner straalde van oor tot oor toen hij de collage in ontvangst mocht nemen uit handen van zijn kleindochter. Het was een avond om nooit meer te vergeten!

DSC06281

Voor meer foto's van deze prachtige avond klik HIER

 

Het is vrijdag 23 augustus 2019 half elf 's avonds... Cultura Nova, de grote opening met Romeo en Julia... het is alweer voorbij!

Er was maandenlang en intensief naartoe gewerkt en toen . . . . in een uurtje was het voorbij. Deze verhouding is niet maatgevend voor het gevoel dat overbleef. Het was een indrukwekkende belevenis voor de mannenkoren van Wim Schepers om aan zo’n professioneel spektakelstuk te mogen meewerken en de intense indrukken zullen nog lang in de geheugens van de zangers blijven doorleven. De koren hadden een significant aandeel in de voorstelling en mochten zich van hun beste kant laten horen. Het samenspel met de twee, overigens fantastische, solisten Sef Thissen en Antonello Palombi was geweldig. En het muzikale slot bij de sterfscène van Thaïs, erg mooi en emotioneel. Menig toeschouwer, ter plekke aanwezig met een man of twintigduizend of thuis voor de buis, zal kippenvel gehad hebben bij de laatste tonen.

Voor meer foto's klik HIER

opening cultura nova 2019 romeo en julia 48610136368 o

 

Zaterdag 22 juni 2019 was het eindelijk zover.... na maandenlang repeteren stonden de mannenkoren KKM St. Lambertus, CMK 1912 en David Spekholzerheide eindelijk oog in oog met Karin Bloemen. 's Middags tijdens de gezamenlijke repetitie was de eerste ontmoeting en meteen sloeg er al een vonk over. Het klikte! La Bloemen had maar wat plezier met de mannen die achter haar op het terras met haar meezongen... dat beloofde wat voor de voorstelling 's avonds. De setting was heel anders dan met een "gewoon" concert. Iedereen was in normale kledij, want we gingen "gewoon" naar de repetitie. Op de bühne van Theater de HUB was een terras nagebouwd. De koorleden kwamen vanuit de zaal en vanachter de bühne met het nodige geroezemoes naar het terras gelopen. En daar werd het gewoon gezellig.... zelfs met een drankje erbij dat gewoon tijdens de voorstelling werd uitgeserveerd. Een normaal tafereel voorafgaand aan een repetitie op een zomeravond. Met wellicht één uitzondering... voor het terras ontsponnen zich gezellige en muzikale taferelen tussen Arno Deckers en Karin Bloemen. Met veel humor brachten Arno en Karin iedereen in een goed humeur en in de stemming voor de nodige liederen waarbij La Bloemen natuurlijk de muzikale hoofdrol vervulde. Natuurlijk was er ook een rol voor de koorleden op het terras! Onder leiding van hun drie dirigenten Véron Jongstra, Jan Gouders en Wim Schepers werden een aantal liederen ten gehore gebracht samen met Karin Bloemen. Het publiek in de, vrijwel uitverkochte, zaal nam het allemaal gretig op en was zeer enthousiast. Na afloop van de voorstelling was iedereen dan ook zeer lovend over de opzet en uitvoering van het geheel. Bij de gebruikelijke dankzeggingen aan het einde van de voorstelling werd nog één man speciaal in het zonnetje gezet vanwege zijn kartrekkersrol in het geheel: Huub Klinkenberg. Hij had een formidabele taak maar hij heeft deze taak ook formidabel uitgevoerd! Al met al was het een geweldig leuke, gezellige, humorvolle en vooral muzikaal zeer geslaagde avond.

Voor meer foto's klik HIER

ZW17 Karin koor

Op woensdag 6 maart 2019 bereikte ons het trieste bericht dat onze zangersvriend, bas Loek Hinzen, na een ziekbed van 6 weken, heel vreedzaam is overleden. Loek vierde in 2017 nog zijn 25-jarig zangersjubileum maar was het afgelopen jaar door fysieke problemen genoodzaakt om wat afstand te nemen van het koor.

Loek, je blijft in onze gedachten!

Loek Hinzen bas
 

Op 16 februari 2019, werd weer de traditionele carnavalsavond van KKM St. Lambertus gevierd: d'r Lambeëtes Oavend! Voor de eerste keer, als experiment, in het cafédeel van de Wieëtsjaf om de avond wat intiemer te doen verlopen. Zoals altijd was het weer een zeer gezellige en bonte avond met optredens van binnen en buiten het mannenkoor. Het was een zeer gezellige en vooral muzikale avond zeker gezien het primeuroptreden van Show and Marching Band Lazy Sweat (Voelle Sjwees) die hun inzending voor het WMC van 2021 lieten zien! Tel daarbij de optredens van de Lambertinies, de Sinseltaler Hexen, Wiesse Sjwaam, de Martino's, Jod Jek en KVV 1936 met stadsprins Rob II, en het is duidelijk dat het een goed gevulde, afwisselende en buitengewoon gezellige avond was. De avond beleefde zijn hoogtepunt toen onder Indiaanse klanken een wigwam op de bühne werd gezet. Na enige bezwerende rituelen kwam daar de nieuwe KKM-prins Frans III (Scheepens) uit tevoorschijn.  Zijne Hoogheid zet zijn beste beentje voor als zanger bij de bassen. Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor feliciteert Prins Frans III van harte en wenst hem een geweldige regeringsperiode over KKM toe !

Klik voor HIER alle foto's van de Lambeëtes Oavend!

 

Prins Frans III 67pct

Prins Frans III