Op woensdag 6 maart 2019 bereikte ons het trieste bericht dat onze zangersvriend, bas Loek Hinzen, na een ziekbed van 6 weken, heel vreedzaam is overleden. Loek vierde in 2017 nog zijn 25-jarig zangersjubileum maar was het afgelopen jaar door fysieke problemen genoodzaakt om wat afstand te nemen van het koor.

Loek, je blijft in onze gedachten!

Loek Hinzen bas
 

Op 16 februari 2019, werd weer de traditionele carnavalsavond van KKM St. Lambertus gevierd: d'r Lambeëtes Oavend! Voor de eerste keer, als experiment, in het cafédeel van de Wieëtsjaf om de avond wat intiemer te doen verlopen. Zoals altijd was het weer een zeer gezellige en bonte avond met optredens van binnen en buiten het mannenkoor. Het was een zeer gezellige en vooral muzikale avond zeker gezien het primeuroptreden van Show and Marching Band Lazy Sweat (Voelle Sjwees) die hun inzending voor het WMC van 2021 lieten zien! Tel daarbij de optredens van de Lambertinies, de Sinseltaler Hexen, Wiesse Sjwaam, de Martino's, Jod Jek en KVV 1936 met stadsprins Rob II, en het is duidelijk dat het een goed gevulde, afwisselende en buitengewoon gezellige avond was. De avond beleefde zijn hoogtepunt toen onder Indiaanse klanken een wigwam op de bühne werd gezet. Na enige bezwerende rituelen kwam daar de nieuwe KKM-prins Frans III (Scheepens) uit tevoorschijn.  Zijne Hoogheid zet zijn beste beentje voor als zanger bij de bassen. Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor feliciteert Prins Frans III van harte en wenst hem een geweldige regeringsperiode over KKM toe !

Klik voor HIER alle foto's van de Lambeëtes Oavend!

 

Prins Frans III 67pct

Prins Frans III


   

KKM Maastricht station 001

Kerstkoren op Limburgse stations

Luisteren of meezingen, het kan deze maand op de stations in Limburg. Want ook dit jaar worden reizigers in de maand december in Limburg verwelkomd met sfeervolle klanken op de stations. Arriva en NS nodigen samen de kerstkoren uit om reizigers een prettige beleving te bieden. De professionele koren zijn bekend in de regio en winnen ieder jaar aan belangstelling. Gospels, kerstliederen uit allerlei landen en bekende deuntjes om lekker mee te zingen. Op ieder station een ander repertoire en veelal begeleid door de piano. Naast de zang kunnen reizigers ook genieten van een glaasje glühwein.

Draaiboek koren Limburg

Heerlen               vrijdag 7 december van 18.45 tot 20.15uur;

Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus.  

Sittard                  maandag 10 december van 18.30 tot 20.00 uur;

Mannenkoor RMK Brunssum

Venlo                   donderdag 13 december van 19.00 -20.30 uur;

Mannenkoor Venlona

Maastricht          vrijdag 14 december (stationshal) van 18.45 tot 20.15 uur;

Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus

Roermond          vrijdag 21 december (perron 1) van 17.30 tot 19.00 uur;

Koninklijke Roermondse zang- en muziekvereniging

Het is een mooie traditie om tijdens het Patroonsfeest jubilarissen in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar had voorzitter Wim de Groot het genoegen om een tweetal jubilarissen te mogen eren. Het ging hierbij om tweede tenor Paul Kranzel die maar liefst zijn 50-jarig zangersjubileum mocht vieren en bariton Henk Bindels die met zijn 40-jarig zangersjubileum ook al flink aan de weg getimmerd had.  Voorwaar voor beide heren een zeer bijzondere prestatie waarvoor ze dan ook door voorzitter Wim de Groot bijzonder in het zonnetje werden gezet. Ook de afgevaardigde van de KNZV-Limburg had, na enige omzwervingen door het Zuid-Limburgse land, Kerkrade toch weten te vinden. Ook hij had nog enige warme woorden en een mooie oorkonde voor de jubilarissen. Heren van harte gefeliciteerd met uw jubileum! Dat we nog lang van jullie zang mogen genieten!

DSC02890

Jubilarissen Paul Kranzel en Henk Bindels met hun echtgenotes

Klik HIER voor meer foto's van het Patroonsfeest 2018.

 

Op vrijdag 14 september 2018 bereikte ons het trieste bericht dat onze zangersvriend, bariton Jan Reinders, aan een slopende ziekte was overleden.  Hoewel Jan pas enkele jaren lid was van ons koor had hij zijn plekje helemaal gevonden en genoot hij van de prachtige muziek die we samen maakten. Het is daarom met pijn in het hart dat we van hem afscheid nemen. 

Jan... rust zacht...

Jan Reinders 50pct